Mindset ES

Mindset ES  AGANIX DU SEIGNEUR X KANNAN X LANCER II X PILOT

-Brons WK jonge paarden Lanaken                  

-Onbetwiste winnaar Bloms hengstencompetitie 2022

Mindset ES bleef als enige hengst alle parcoursen foutloos en werd ook winnaar in de finale op de KWPN hengstenkeuring. Het speelse gemak waarmee hij met zijn onbegrensde vermogen het parcours doorloopt zijn zeer kenmerkend voor Mindset ES.

Mindset ES heeft alles in huis om over enkele jaren op internationaal niveau te presteren.

 

Als premiehengst tijdens de KWPN hengstenkeuring 2020 wist Mindset ES al direct indruk te maken op het publiek.

Vader Aganix du Seigneur Z begint steeds meer een begrip te worden in de fokkerij, onder Jos Lansink sprong Aganix du Seigneur Z op het hoogste niveau alvorens hij geblesseerd de sport vaarwel moest zeggen en als dekhengst naar Stoeterij Zangersheide vertrok. Meerdere nakomelingen van hem presteren al op het hoogste niveau in de springsport.

Moeder Hosanne ES (Kannan x Lancer II) is tevens een merrie die uitzonderijk presteert in de sport. Onder Kim Hoogenraat sprong deze merrie op 7 jr leeftijd al op 1.45m. niveau.

Grootmoeder Seelotte (Lancer II x Pilot) is een halfzus van niemand minder dan de legendarische Plot Blue, die onder Marcus Ehning tot de absolute wereldtop behoorde. Ook KWPN hengst Oklund is een halfbroer van Seelotte. In de fokkerij heeft Seelotte al van zich doen spreken met meerdere nakomelingen Zij bracht o.a. de KWPN goedgekeurde hengst Extase (Casall x Lancer II), die op 1,50m. niveau springt. Ook Accent Z (Air Jordan Z x Lancer II) die furore maakt op 1.50m. niveau onder Kim Hoogenraat is een zoon van Seelotte. Dan zien we vervolgens Hosanne ES, die als 7-jarige al op 1.45m. niveau sprong en nu in Amerika op internationaal niveau loopt, en ook bracht Seelotte een van de smaakmakers op de Amerikaanse concoursen in de jonge paarden rubrieken, het fenomeen Jensen ES (Kannan x Lancer II) die nu de USA op 1,40m. niveau springt.

Mindset ES heeft alles wat een modern sport paard moet hebben, hij heeft maat, is lang gelijnd, beschikt over onbegrensd vermogen en heeft daarnaast veel bloed. Tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek wist hij met zeer goed gevolg het eindexamen af te leggen en werd hij ingeschreven met maar liefst 83,5 punten. 

Citaat uit het KWPN verrichtingsrapport: 'Mindset ES is een eerlijke, betrouwbare en comfortabel te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De galop is actief met een goede ruimte en buiging in het achterbeen, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Mindset ES springt goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en ruim voldoende lichaamsgebruik. Mindset ES springt met een goede beentechniek. Mindset ES lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Mindset ES veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

In 2021 is er van zijn eerste jaargang veulens een zeer positieve afstammelingen- rapportage gemaakt door het KWPN. Hij geeft lang gelijnde, correcte veulens met maat , een goede galop met ruimte ,gedragenheid, kracht en balans.

Mindset ES kan het model .maat ,de galop en de springkwaliteiten  verbeteren, met name de reflexen, vermogen en instelling.

 Kortom zoekt u een moderne hengst met een super afstamming voor uw merrie, dan is Mindset ES de juiste keus!  

Geboren: 2017,  stokmaat : 1,71m.                                                                                                  D-OC :104         WFFS : negatief                                                                   

 

 

Dekgeld :300+900 €1200,-   

Eigenaar: Vdl Stud 

Beschikbaar bij : R van Erp Oss

 

 

 

 

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Bruin

Geboorte jaar
2017

Stokmaat
L

Goedgekeurd
KWPN

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 900

Breeding Fee Total
€ 1200

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

VE Sporthorsers - Rene van Erp


Aanvullende info

WFFS-vrij


Foto's

Video's

Pedigree

MINDSET ES

AGANIX DU SEIGNEUR

OGANO SITTE

DARCO

IALTA SITTE

CADIX DU SEIGNEUR Z

CHELLANO Z

ATLANTA SITTE Z

HOSANNE ES

KANNAN GFE

VOLTAIRE

CEMETA

SEELOTTE

LANCER II

ILOTTE