Por Favor ES KCX

Het goudhaantje; intelligentie, vermogen & uitstraling!’

Met gepaste trots presenteren wij u de uitzonderlijk getalenteerde Por Favor ES KCX. Op de KWPN Hengstenkeuring werd deze imponerende hengst uitgeroepen tot Premiehengst en door menig kenner wordt Por Favor ES KCX als de ongekroonde kampioen van ’s-Hertogenbosch beschouwd. Zowel op de eerste als op de tweede bezichtiging viel Por Favor ES KCX op door zijn onbegrensde vermogen, fantastische balans, reflexen en bovenal intelligentie. ‘Het goudhaantje’, noemde Karel Cox hem direct na de eerste ontmoeting.
Por Favor ES KCX is een zoon van de populaire vererver El Barone 111 Z en komt uit de Tornesch-dochter Halita ES. Grootmoeder Maxime O stond aan de basis van meerdere Grand Prix-springpaarden, waarvan Aquila HDC de bekendste is. Onder het zadel van Wout-Jan van der Schans groeide toenmalig Aquila SFN uit tot één van de succesvolste paarden van Nederland en won hij de Nations Cup van La Baule en de Grote Prijzen van Roeser en St. Lô. Vervolgens kwam Aquila onder het zadel bij Patrice Delaveau en werd hij één van ’s werelds meest winnende CSI5* springpaarden. Aquila HDC won de Grand Prix van La Baule, de Grand Prix van Hong Kong en de Grand Prix van St. Tropez en was daarnaast vooraan geplaatst in tal van andere Grote Prijzen en Nations Cups. Maxime O gaf behalve Aquila HDC ook het succesvolle Grand Prix-springpaard Clintissima van Marta Bottanelli, het internationale springpaard Graniet ES van Patrick van der Schans en de bijzonder getalenteerde KWPN-gekeurde hengst Jubel ES.
Por Favor ES KCX overtuigt met zijn onbegrensde vermogen en fantastische manier van springen. Hij springt met zeer goede reflexen en behoudt altijd het overzicht. Met zijn machtige galoppade en koninklijke uitstraling werd hij op de KWPN Hengstenkeuring overtuigend uitgeroepen tot één van de Premiehengsten. Por Favor ES KCX is een enorme belofte voor zowel de sport als de fokkerij.

Por Favor ES KCX is aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en is inmiddels goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. Hij zal worden opgeleid door Jarno van Erp en worden aangeboden voor het najaarsonderzoek van het KWPN. Por Favor ES KCX is dit jaar met vers sperma beschikbaar

Stokmaat 1,69m

Dekgeld: €250,- + €550,- =€800,-

 

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Vos

Geboorte jaar
2020

Goedgekeurd
Zangersheide

Foto's