Oslo

Met Oslo hebben we een fenomeen in handen. Deze hengst heeft alles in één; vermogen, snelle reflexen en een geweldige techniek. Daarnaast is hij een mooie hengst met een zeer sterke rug en verbindingen. Zijn vader is de zeer goed springende Cornet Obolensky -zoon Côte de Zélande die nog wel erg scherp is. Maar juist dit scherpe heeft geweldig gepast bij deze moederstam. Zijn moeder Kelvira is een Elite merrie van de hengst Chaman, die internationaal sprong onder Ludger beerbaum. Dan komt de excellente prestatievererver uit Frankrijk, Diamant de Semilly die met Eric Levallois voor Frankrijk teamgoud won op het WK in Jerez de la Frontera. In de 3e generatie van zijn moederlijn komt de Wereldbeker winnaar Libero H. Wat een geweldig springpaard was dit onder Jos Lansink, een instelling om van te dromen. Deze moederlijn word nu echt compleet gemaakt omdat deze Libero H-dochter Olanda de volle zus is van de Nederlandse topvererver Numero Uno die onder Marco Kutcher grote furore gemaakt heeft.

Exterieur:
Oslo is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is ruim voldoende van lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is zowel terzijde als van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Oslo is een nakomeling van de Cornet Obolensky-zoon Côte de Zélande Delta Mossel Z, die terug gaat op de internationaal springende merrie W Delta Mossel Jantje (v.Pilgrim). De moeder van Oslo is de merrie Kelvira, een dochter van de KWPN-erkende hengst Chaman, de hengst die met Ludger Beerbaum talrijke overwinning heeft behaald op het allerhoogste niveau. Vervolgens zien we in de moederlijn de merrie Elvira, een dochter van de legendarische Franse hengst Diamant de Semilly. Zij bracht in combinatie met de hengst Untouchable (v.Hors la Loi II) de 1.35m-springende Israël. In de derde generatie zien we de merrie Olanda (v.Libero H), die op haar beurt de volle zus is van de welbekende preferente hengst Numero Uno. Olanda bracht zelf in combinatie met Indoctro het 1.45m-springpaard Zeus, die werd gereden door Eirik Berentsen (NOR) en de 1.35m-springende Diablo (v.Clinton), van Jeroen Broek (NED). Olanda is tevens de grootmoeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Malibu TN (v.Mr.Blue) en van de in het 1.60m-Grand Prix springende Bellinda (v.Namelus), van Kara Chad (CAN).

KWPN-Onderzoekrapport 2022:
Oslo is een goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft heel veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met ruim voldoende ruimte en lichtvoetig, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Oslo springt zeer goed met het lichaam naar boven,- met zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Oslo springt met een goede schoft-schoudertechniek en een zeer goede beentechniek. Oslo lijkt zeer voorzichtig en toont veel vermogen en veel overzicht. Als springpaard heeft Oslo veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Oslo kan de springkwaliteiten, met name de reflexen en techniek, toevoegen aan de springpaarden fokkerij.

Beschrijving vader Côte de Zélande;

Succesvol onder Mathijs van Asten 1.40m (7-jarig)

Als 2.5 jarige hengst verdiende deze zoon van de topvererver Cornet Obolensky zijn aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op de KWPN Hengstenkeuring door zijn geweldige springtechniek en onbeperkte vermogen. Hij is door familie Van der Plasse gefokt uit hun fantastische sportstam waarin de merries zichzelf in de sport op hoog niveau bewijzen en bewezen hebben.

Côte de Zélande is de tweede nakomeling van de merrie Surprise Delta Mossel Z (2011), een nakomeling van de met veel vermogen springende Spartacus die zelf de Grote Prijs van Oslo won.

Grootmoeder W Delta Mossel Jantje sprong met Doron Kuipers en Gianni Govoni internationaal op 1.50m niveau. Suprise is haar enige nakomeling. Haar vader Pilgrim II maakte met Bjorn Nagel deel uit van het team van de Oekraine dat vierde werd op het WK in Aken in 2006. Een jaar later werd Pilgrim II met David McPherson voor Groot Brittannie 14e individueel op het EK in Mannheim en wonnen ze brons met het team. Ricardo Kierkegaard reed de hengst onder de naam Pelgrim Z in 2010 op de WEG in Kentucky. Van de 14 in Horsetelex geregistreerde kinderen van Pilgrim Z komen er acht op 1.35 nivueau en hoger uit.

So Lovely is de derde moeder van Côte de Zélande. Met Carolien van de Plasse kwam de Heartbreaker-dochter internationaal in het 1.40m uit. Ze is via haar Parco-dochter Vanderplasse grootmoeder van drie 1.35m paarden. So Lovely’s vader Heartbreaker is een absoluut fenomeen in de fokkerij en was dat ook onder het zadel van Peter Geerink. Heartbreaker zien we twee keer in de pedigree van Côte de Zélande Delta Mossel Z, als vader van So Lovely en als moedersvader van zijn vader Cornet Obolensky.

So Lovely is de enige dochter van Nouvelle. Deze Burggraaf-dochter heeft in Princess een bekende volle zus. In combinatie met Heartbreaker bracht ze het Grand Prix springpaard Upgrader en meerdere nationale springpaarden. Nouvelle en Princess zijn dochters van Burggraaf, die met zijn geweldige springvermogen zelf op het hoogste niveau sprong. Jigranta, de moeder van beide Burggraaf-merries, sprong zelf in het 1.40m en heeft het vermogen van vader Ramiro geërfd.

Côte de Zélande’s vader Cornet Obolensky was onder het zadel van Marco Kutcher een stylist en won voor Duitsland menige landenwedstrijd en behaalde vele podiumplaatsen in Grote Prijzen over de hele wereld. Nog imposanter is zijn verervingskracht. Zijn kinderen brengen hem bovenaan de rankings en ook zijn kleinkinderen breken al door op het hoogste niveau.

Bij de familie van Côte de Zélande is het niet de kwantiteit, maar de kwaliteit die opvalt. Zijn het de reflexen van Heartbreaker en Cornet Obolensky en het vermogen van Clinton, Spartacus, Pilgrim Z, Burggraaf en Ramiro die deze hengst zo bijzonder interessant en een echt toptalent maken.  

 

Dekgeld:€950,-

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Bruin

Geboorte jaar
2019

Foto's

Pedigree

OSLO

COTE DE ZELANDE DELTA MOSSEL Z

CORNET OBOLENSKY

CLINTON

RABANNA VAN COSTERSVELD

SURPRISE DELTA MOSSEL Z

SPARTACUS TN

W DELTA MOSSEL JANTJE

KELVIRA

CHAMAN

BALOUBET DU ROUET

JADIED

ELVIRA

DIAMANT DE SEMILLY

OLANDA