Het begin

Aan de rand van Oss en gelegen in een uitgestrekte poldergebied bevindt zich Manege Van Erp en VE Sporthorses. Een echt familiebedrijf dat sinds 1988 wordt gerund door René en Ans van Erp. In 2017 is ook zoon Jarno toegetreden tot het bedrijf. Sinds 2007 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie, die helemaal naar wens is gebouwd.

Familie bedrijf

Het familiebedrijf is al meer dan 120 jaar actief in de paardenhouderij. In de loop der jaren is het bedrijf steeds verder uitgebreid. Waar het eerst voornamelijk om de hengstenhouderij ging, is op een later moment de manege toegevoegd alsook de fokkerij en het opleiden van sportpaarden.

René van Erp: “Het enthousiasme van de kinderen, daar doe je het voor. De meeste kinderen komen hier uit de omgeving en sommigen blijven als pensionklant. Het is mooi om te zien hoe zij daarin doorgroeien.”

“Ons streven is om jonge mensen te laten genieten van de paardensport en talentvolle ruiters op te leiden tot een zo hoog mogelijk niveau. Wij wisselen daarom graag met u van gedachte over de toekomst van uw kind in de paardensport. De gehele begeleiding en het eventueel ondersteunen in de juiste keuze van een paard of pony kunnen wij op ons nemen.”

Specialisme

In deze filosofie past het voorbeeld van zoon Jarno heel goed. Hij was tot en met 15 jaar zowel succesvol met zijn pony’s in de dressuur- als springsport op het hoogste niveau. Vanaf zijn 16e heeft gekozen voor de springsport. Jarno maakte tot zijn 21e deel uit van de jeugdteams, nam deel aan meerdere landenwedstrijden en het EK voor Young Riders. Vervolgens heeft hij de overstap naar de senioren gemaakt en is hij actief op internationaal 1.45m- t/m 1.60m-niveau. Ook op dit niveau wist hij al vele overwinningen te boeken waaronder de tweesterren Grand Prix’s van Roosendaal en Vragender en de Young Riders Grand Prix in Bonheiden. Dit alles altijd met zelf opgeleide paarden.

“Wij zijn gespecialiseerd in het fokken en opfokken van goede dressuur- en springpaarden die we vervolgens vaak zelf opleiden tot een bepaald niveau en daarna verkopen.”